Pieter Ride | Het Pieterpad voor fietsers 5/9 – 8/9

Oei, wat heb ik toegezegd? Samen met Tiedo ga ik begin September het Pieterpad op de fiets afleggen. Een speciale fietsroute georganiseerd door NL TOUR RIDES onder de naam van Pieter Ride.

De Pieter Ride is 570 kilometer lang en begint in het noorden bij Pieterburen (aan de Waddenzee) en eindigt in Zuid-Limburg bij de Sint-Pietersberg. Een challenge die thuis hoort in het rijtje Rondje IJsselmeer en de Ronde van Nederland.

Een klassieker dus. De route volgt zo veel mogelijk de originele wandelroute van het Pieterpad over voornamelijk fietspaden en is gemaakt voor racefietsen.

De organisatie, en wij nu dus ook, fietsen voor het Fonds Gehandicaptensport.

Als het startschot gaat, moet iedereen een even grote kans hebben om te winnen. Maar niet iedereen heeft een eerlijke kans om aan de start te komen. Zo zijn de kosten voor sporthulpmiddelen vele malen hoger en zijn er in Nederland veel minder sportmogelijkheden en faciliteiten voor mensen met een beperking. Er zijn namelijk 1,7 miljoen mensen met een beperking die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Wij vinden dat iedereen sport moet kunnen beleven en beoefenen. Ongeacht een handicap.” aldus de organisatie van deze fietstocht. En daar rijden wij graag een rondje voor door Nederland. Later meer over een eventuele sponsoractie die we daaraan kunnen koppelen.

Voor zover de theorie! Mijn lichaam staat ook nog in de theoretische stand. Dat wordt nog wel een uitdaging op zich. Keuze is er nu niet meer, ik heb mij opgegeven

 

Gerard

Lees mee met het schrijven van ons boek

Share Post