Laatste dag van ons uitje.

Om 10.00 moeten we uit ons huisje weg. Mmmmm geen zin. Maar goed wat moet dat moet. Wat zullen we doen? Direct naar huis en naar de dagelijkse sleur? Zijn we wel op tijd thuis voor de formule 1. Of toch nog maar even een klein tochtje op de fiets door dit geweldige gebied. Het wordt het laatste. Alles in de auto, fietsen achterop en op pad.

Terug naar het mooie gebied de Veluwezoom. De auto op een carpoolplaats en fietsen maar weer. Heel geleidelijk weer omhoog op weg naar de Posbank. Nog nooit geweest en het schijnt een flinke beklimming te moeten zijn. Nog voordat wij het in de gaten hebben staan we boven op de Posbank. Niks geen steile beklimming, zullen we dan al zo getraind zijn? Het blijkt al snel dat wij de gemakkelijke weg naar boven hebben genomen. Een prachtig uitzicht van bovenaf. Jammer dat het wat heiig in de lucht is. Snel weer verder en via een prachtige, toch wat steilere afdaling naar beneden door donkere bossen heen. Of zal dat laatste aan onze zonnebrillen hebben gelegen? We wanen ons zowat in het buitenland, zo prachtig is het hier. Beneden aangekomen in Rheden op weg naar de IJssel. Met een pontje naar de overzijde, rondje fietsen en weer op een pontje verder en dan nogmaals met het eerste pontje weer terug naar Rheden. Nu vanaf deze zijde omhoog de Posbank omhoog. Haha nu weten we wat ze bedoelen met een pittige klim. 9% op het laatste stuk. Angelica met elektrische ondersteuning omhoog. Al puffend volg ik haar. Lunchtijd op de posbank. Heerlijk weer met een prachtig uitzicht. Tijd om de auto weer op te zoeken. Laatste heuveltjes en we zijn weer terug bij de auto.

Al heel snel blijkt dat iemand onze bevestigingssteunen van de fietsendrager heeft “geleend”. Grrrrr en nu dan? Zonder deze steunen gaan d e fietsen niet vast achterop de auto. Met een beetje gewurm past 1 fiets achter in de auto. Nog even snel spanbanden aanschaffen in Arnhem bij de Praxis. Op deze wijze lukt het om de overige fiets vast te zetten. We laten ons niet klein krijgen en we laten zeer zeker de afgelopen dagen niet hierdoor verzieken. Het waren geweldige dagen!

Gerard

Lees mee met het schrijven van ons boek

Share Post